събота, 2 май 2009 г.

Диана. - съпруга на депутата насилник от ГЕРБ: Дори не се извини за побоя над дъщеря ни

- Диана, ще разкажете ли хронологията на събитията -побоя над дъщеря ви и ходенето по мъките в полицията и съда?
- На 15 март мъжът ми извърши акт на насилие над дъщеря ни Мариела (Детето ги описва в писмо до редакцията като силни удари в гръдния кош - б.а.). Още в същия ден направихме медицински преглед заради съмнения за спукан далак. В болницата я превързаха и я ваксинираха против тетанус заради падането й на мръсния асфалт. Веднага подадохме жалба в IРПУ в София.
- Съпругът ви направи ли опит да се свърже с вас на следващия ден, за да попита как е детето?
- Да, на 16-и, докато бяхме на контролния преглед в "Пирогов". Обади се, но не за да попита как е дъщеря му, а за да й каже, че е ужасно недопустимо да го злепоставя. Смисълът на позвъняването беше "Защо си го направила? Защо си подала жалба?". В същия ден изпрати и два предупредителни есемеса и блокира картата й.
- Значи вече е знаел за подадената жалба?
- Да, беше му казано, предполагам даже още във вечерта, когато Мариела я написа и пусна в полицията.
- Колко жалби и сигнали изписахте за този повече от месец от побоя над дъщеря ви?
- Вече и аз се обърквам. С тези толкова документи ходя като костенурка с къщичката си под ръка. На 16-и давахме допълнителни обяснения в полицията за предния ден, после давах обяснения и за стар инцидент от 17 септември 2006 г. На 20-и пак подадох сигнал, че на преписката не се дава ход. През април пък дори отказаха да ни заведат молбата.
- Какъв е този стар инцидент отпреди три години?
- Категорично няма да го коментирам. Той си знае какво е направил. Цитирам датата само, за да му напомня.
- Мариела виждала ли е баща си след инцидента?
- Да, на 30 март, след нейно изрично настояване тримата се срещнахме. На открито, навън, пред видеокамери, защото Мариела се притесняваше да не ни се случи нещо. Ние отидохме без придружител, а той - с шофьора си, който стоеше в колата и си слушаше музика. Тя искаше този разговор, за да потърси очи в очи неговото извинение. Нищо такова не последва - нито се извини, нито се разкая, нито изрази съжаление. Просто използва тази наша среща, за да ни шантажира и с видеозаписите, като отправи абсолютно неверни твърдения в полицията, че ние го изнудваме. На следващия ден подаде контражалба също в I РПУ.
- Какво има на записите, за да ги използва като контраатака срещу вас?
- Изискала съм ги по официален път, за да видя и аз. Сигурна съм, че тези записи ще се изгубят... На 7 април бях викана пак да давам обяснения, но забележете - по неговата жалба, и дори получих официално предупреждение! Насилникът успя да направи жертвата насилник! Тъй като в РПУ-то не ни обърнаха внимание, подадох нова жалба, но няма да кажа къде, за да не се компрометира случаят.
-В какво се изразява предупреждението?
- В една бланка, на която пише - решавайте си въпросите по законово установения ред, което аз се опитвам да направя от самото начало.
- Потърсихте ли съдействие от лидерите на ГЕРБ, Бойко Борисов и Цветан Цветанов?
- С Борисов се засякохме в един самолет на връщане от Брюксел. Много настоятелно го помолих да говори с мъжа ми, но това така и не стана. В същото време, по повод на айдълката Виктория, Борисов обяви, че всеки мъж, който посегне на жена, трябва да бъде наказан от братята или баща й, цитирам по памет. Това двоен стандарт ли е?! Обадих се и на Цветан. Той отвърна, че това били наши работи и няма да взема отношение.
- А докъде стигна бракоразводното ви дело?
- Беше отложено заради груби юридически грешки. Лъчезар завел две дела на различни правни основания за две седмици. Първата молба за развод, подадена от него, не беше по взаимно съгласие, а втората е. Това е алогично и в момента двете дела са обединени в едно. Отлага се и заради допуснати процедурни нарушения от съда, не е спазен ГПК. Разводът трябваше да стане и в безумно кратък срок за София-3 дни.
- Т.е, мислите, че делото е било пришпорено?
- Ако някой има интерес да приключи бързо, това не съм аз. Нямах възможност да се защитя при първото дело. Отделно при заведеното по-рано от Мариела -за домашно насилие, й бе отказана съдебна закрила. Адвокатът ни води подобно дело, в което за една синина клиентът му е осъден. Това е двоен съдебен стандарт.
- Има ли спор за попечителството над непълнолетния ви син Георги?
- В първата си молба за развод Лъчезар твърдеше, че цял живот се е грижил за децата. Явно не помни 16 години от живота си. Докато беше лекар, вечно го нямаше, даваше по 15 дежурства месечно. Във втория вариант на бракоразводните документи се разбрахме. Синът ми ще остане при мен! Надявам се този развод да приключи максимално бързо. До последно не го исках, но в един момент стана животоспасяващ.
- На какво се надявате сега, освен на щастлив съдебен изход?
- На първо място да се спрат лъжите, че аз трудно преживявам развода и т.н. Лъчезар излъга толкова много, че при първа възможност ще заведа наказателно дело срещу него, но засега депутатският му имунитет не позволява.

Няма коментари: